Isolatie Jannum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Jannum? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een paar maatregelen als bijv. isolatie van de buitengevel of warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een prima rendement. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over isolatie Jannum. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals deuren isoleren en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-jannum-9107

 • Lagere energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Weinig last van geluid
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9107
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl zie je de meest interessante toepassingen om je woning in Jannum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Jannum is goedkoop (vanaf € 770 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De kosten liggen rond €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €245 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Jannum kost je zo’n €5850. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1010. De besparing loopt op tot €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Hiermee bespaar je ong. €760 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er nog meer aantrekkelijke oplossingen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest interessante vormen.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Jannum (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijk een bewuste gemeenschap? Woning Jannum isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2500 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1000 per 12 maanden. Onderstaand komen we met de totale kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Jannum. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3150)
€695
(€6300)
€950
(€8050)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€195
(€1800)
€315
(€2800)
Spouwmuur€380
(€1125)
€580
(€2425)
€790
(€3100)
HR++ glas€210
(€2050)
€305
(€3225)
€440
(€4775)
isolatie jannum 9107

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Jannum?

Waarom mijn woning in Jannum isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Delta of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3200 en dat levert gemiddeld op €305, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier zie je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je meer info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Formido, Karwei, Praxis, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ferwerderadiel

Met hulp van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Jannum een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ferwerderadiel.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Ferwerderadiel
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Jannum. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Jannum wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Jannum voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Jannum. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een aangename leefomgeving en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen