Isolatie Eijsden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Eijsden? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel als bodemisolatie en deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Eijsden. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de kruipruimte en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-eijsden-6245

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Reductie geluid
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6245
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop zie je de meest toegepaste acties om je woning in Eijsden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Eijsden is financieel toegankelijk (plusminus € 770 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €270 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn ongeveer €1875 en het resultaat is zo’n €235, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Eijsden kost doorgaans €4500. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Het rendement is om en nabij €860, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook kennen we allerlei populaire alternatieven. In het gedeelte hieronder praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Eijsden (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en ook een bewuste maatschappij? Woning Eijsden isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2975 m3. Dat komt neer op €1475 (jaarlijks). Op deze pagina berekenen we de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Eijsden. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kan men terugverdienen in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3550)
€595
(€5750)
€920
(€9350)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€200
(€2150)
€325
(€2850)
Spouwmuur€380
(€1300)
€580
(€2475)
€880
(€3650)
HR++ glas€235
(€1825)
€260
(€4250)
€380
(€4800)
isolatie eijsden 6245

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Eijsden?

Waarom mijn woning in Eijsden isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Essent of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3200 en geeft een besparing van €320 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse investeringen zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand check je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Formido, Karwei, Gamma, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Eijsden-Margraten

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15% van de offerte krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Eijsden een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.eijsden-margraten.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eijsden-Margraten
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Eijsden. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij ons stappenplan kom je met een isolatieplan Eijsden wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Eijsden voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Eijsden. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en veel minder stookkosten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen