Isolatie Bemelen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bemelen? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Met haalbare maatregelen als isolatie van de binnengevel of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze website ontdek je handige informatie over isolatie Bemelen. Je leest uitvoerig over vraagstukken over binnenmuren isoleren en spouwanker. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-bemelen-6268

 • Snel terugverdiend
 • Vocht absorberend vermogen
 • Goed voor het milieu
 • Ook geluidsdicht
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6268
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop zie je de meest populaire onderdelen om een woning in Bemelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bemelen is betaalbaar (vanaf plusminus € 840 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1625 en het resultaat is zo’n €210 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Bemelen kost gemiddeld €5100. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Het voordeel is ong. €890, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we nog enkele interessante mogelijkheden. Hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Bemelen (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en een groenere wereld? Woning Bemelen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. Dat komt neer op €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website bekijk je de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Bemelen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3900)
€675
(€6950)
€1140
(€9500)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€260
(€2300)
€320
(€2700)
Spouwmuur€305
(€1375)
€490
(€1975)
€875
(€3350)
HR++ glas€230
(€2425)
€285
(€3675)
€365
(€4725)
isolatie bemelen 6268

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Bemelen?

Waarom mijn woning in Bemelen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier als Delta of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3725 en geeft een besparing van €285 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande activiteiten zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Onderstaand vind je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Praxis, Gamma, Formido, Hubo, Hornbach, Multimate. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Eijsden-Margraten

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 20% van de tarieven krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Bemelen een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.eijsden-margraten.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eijsden-Margraten
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Bemelen. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Bemelen wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bemelen voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Bemelen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een comfortabele leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen