Isolatie Banholt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Banholt? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties als de bodem isoleren en warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je waardevolle informatie over isolatie Banholt. We zoomen in op zaken als isolerende raamfolie en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-banholt-6262

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een aangenaam leefklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6262
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf vind jij de interessantste manieren om een woning in Banholt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Banholt is goedkoop (al vanaf +/- € 920 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €215 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De kosten zijn gemiddeld €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €270 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, dekens, steenwol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Banholt kost doorgaans €5900. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1030. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Je profiteert van ongeveer €800, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog een aantal rendabele alternatieven. In het gedeelte hierna bespreken we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Banholt (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en uiteraard een bewuste maatschappij? Woning Banholt isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2500 m3. Dat komt neer op €900 per jaar. Hieronder bekijk je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Banholt. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3050)
€615
(€6050)
€1140
(€9100)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€185
(€1950)
€360
(€3100)
Spouwmuur€320
(€800)
€740
(€2150)
€940
(€3375)
HR++ glas€250
(€2450)
€340
(€3225)
€405
(€4700)
isolatie banholt 6262

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ voor de isolatiespecialist in Banholt?

Waarom mijn woning in Banholt isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij als Energiedirect en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450 en dat bespaart tot €265 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende investeringen zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder vind je meer info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Hubo, Praxis, Multimate, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Eijsden-Margraten

Dankzij een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Banholt een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.eijsden-margraten.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eijsden-Margraten
Het is evident: je kunt fors besparen door te isoleren. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Banholt. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Banholt wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Banholt voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Banholt. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen