Isolatie Cadier en Keer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Cadier en Keer? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij enkele acties als isolatie van buitenmuren of schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder bekijk je nuttige informatie over isolatie Cadier en Keer. Bijvoorbeeld zaken als radiatorfolie en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-cadier-en-keer-6267

 • Veel geld besparen
 • Bescherm tegen vocht
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Minder last van ongedierte
 • Beter energielabel

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6267
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je de meest populaire methodes om jullie woning in Cadier en Keer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Cadier en Keer is financieel toegankelijk (om en nabij de € 850 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €200 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn gemiddeld €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €190, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Cadier en Keer kost +/- €4500. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. Het rendement is al snel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Je profiteert van zo’n €820, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we verscheidene aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Cadier en Keer (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en ook een milieuvriendelijke samenleving? Woning Cadier en Keer isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. De besparing komt neer op €1350 p/jaar. Hierna tref je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Cadier en Keer. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3100)
€875
(€7500)
€1160
(€8500)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€185
(€1800)
€360
(€3400)
Spouwmuur€305
(€1100)
€470
(€2775)
€950
(€3150)
HR++ glas€245
(€2700)
€275
(€3850)
€445
(€5050)
isolatie cadier-en-keer 6267

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Cadier en Keer?

Waarom mijn woning in Cadier en Keer isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Essent of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3825, waarbij u een besparing realiseert van €350, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke projecten als isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. In de box hieronder komen we met praktische info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hornbach, Multimate, Praxis, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Eijsden-Margraten

Met hulp van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Cadier en Keer een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.eijsden-margraten.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eijsden-Margraten
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Cadier en Keer. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Cadier en Keer wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Cadier en Keer voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Cadier en Keer. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden sowieso een aangename warme woning en verlagen het energiegebruik. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen