Isolatie Mheer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Mheer? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via een aantal stappen als isolatie buitenkant gevel of radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze website vind je uitgebreide informatie over isolatie Mheer. We bespreken vraagstukken over dakkapel isoleren en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-mheer-6261

 • Elke maand besparen op energie
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6261
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna achterhaal jij de meest interessante onderdelen om jullie woning in Mheer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mheer is aantrekkelijk (om en nabij de € 760 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 per 12 maanden (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn gemiddeld €1600 en het resultaat is zo’n €200 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Mheer kost gemiddeld €4950. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Daarmee bespaar je grofweg €910 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we allerlei alternatieve alternatieven. Hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Mheer (maart 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Mheer isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2625 m3. Dat is dus al gauw €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl vind je de verwachte kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Mheer. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3500)
€875
(€4850)
€1100
(€8000)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€235
(€1700)
€400
(€3200)
Spouwmuur€185
(€1400)
€710
(€2300)
€855
(€3525)
HR++ glas€195
(€2275)
€290
(€3225)
€355
(€4950)
isolatie mheer 6261

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Mheer?

Waarom mijn woning in Mheer isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Greenchoice of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Ook biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500, waarbij u een besparing realiseert van €350 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. In de box hieronder vind je meer info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Multimate, Hubo, Praxis, Gamma. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Eijsden-Margraten

Door te profiteren van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 20 procent van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Mheer een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.eijsden-margraten.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Eijsden-Margraten
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Mheer. Bekijk ook eens de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Met onderstaande tips creëer je een isolatieplan Mheer wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Mheer voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Mheer. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen