Isolatie Noorbeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Noorbeek? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via relatief eenvoudige maatregelen als bijv. dakisolatie of radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Noorbeek. Dit kan gaan om items als isolatie van de zolder en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-noorbeek-6255

 • Minder energiekosten
 • Meer controle in de woning
 • Verantwoorde investering
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6255
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand tref je de meest rendabele acties om jullie woning in Noorbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Noorbeek is interessant (rond de € 960 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €220 (jaarlijkst, kosten maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Noorbeek kost zo’n €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1010. Het rendement is al snel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13400. Het voordeel is ong. €920 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens onderscheiden we allerlei interessante uitvoeringen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest interessante vormen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Noorbeek (maart 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en een energiezuinige samenleving? Woning Noorbeek isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. De besparing komt neer op €1325 p/jaar. Op deze pagina ontdek je de uiteindelijke kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Noorbeek. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4250)
€625
(€7350)
€990
(€9600)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€270
(€2400)
€325
(€3450)
Spouwmuur€285
(€1750)
€420
(€2000)
€880
(€3300)
HR++ glas€230
(€2650)
€335
(€4275)
€350
(€4825)
isolatie noorbeek 6255

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Noorbeek?

Waarom mijn woning in Noorbeek isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij als Energiedirect of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3775 en dat bespaart tot €320 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Hubo, Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Eijsden-Margraten

Dankzij een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij een kwart van de offerte krijg je weer terug.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Noorbeek een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.eijsden-margraten.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eijsden-Margraten
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Noorbeek. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Noorbeek wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Via een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Noorbeek voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Noorbeek. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen