Isolatie Eckelrade

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Eckelrade? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Middels relatief eenvoudige maatregelen als de schuur isoleren en tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over isolatie Eckelrade. We staan stil bij thema’s als isolatie van de vliering en subsidie Isolatie mei 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-eckelrade-6252

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Temperatuur in eigen hand
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Tevens geluidsisolatie
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6252
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand zie je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Eckelrade te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Eckelrade is voordeling (gemiddeld zo’n € 890 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Eckelrade kost je zo’n €5550. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11000. Het rendement is pakweg €930 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we nog enkele interessante uitvoeringen. In het volgende overzicht behandelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Eckelrade (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en een duurzame samenleving? Woning Eckelrade isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. Dat is dus al gauw €875 p/jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Eckelrade. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4300)
€845
(€5450)
€1160
(€9450)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€295
(€2650)
€305
(€3600)
Spouwmuur€310
(€1225)
€550
(€2175)
€865
(€3675)
HR++ glas€240
(€2975)
€285
(€3600)
€385
(€4475)
isolatie eckelrade 6252

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Eckelrade?

Waarom mijn woning in Eckelrade isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf als Energiedirect en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3950 en besparen tot €340 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande klussen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Multimate, Formido, Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Eijsden-Margraten

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 25 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Eckelrade een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.eijsden-margraten.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Eijsden-Margraten
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Eckelrade. Ook interessant is de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Aan de hand van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Eckelrade wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Eckelrade voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Eckelrade. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen