Isolatie Scheulder

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Scheulder? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een aantal stappen als bijv. spouwmuren isoleren of warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand komen we met uitgebreide informatie over isolatie Scheulder. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie van buitenmuren en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-scheulder-6307

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Meer controle in de woning
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Voor iedere portemonnee
 • Toekomstbestendig

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6307
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal je de populairste werkzaamheden om jullie woning in Scheulder te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Scheulder is goed te betalen (ongeveer € 970 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per jaar (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven bedragen zo’n €1825 en de potentiële besparing ligt op €205, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, folie, glaswol, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Scheulder kost gemiddeld €5000. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Het rendement is al snel €730 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11900. Dit levert op circa €870, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast zijn er diverse interessante werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Scheulder (maart 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en ook een energiebewuste samenleving? Woning Scheulder isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. Dat komt neer op €1250 p/jaar. Hierna komen we met de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Scheulder. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3100)
€785
(€5200)
€1150
(€9450)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€210
(€2400)
€360
(€3350)
Spouwmuur€360
(€1150)
€540
(€2375)
€885
(€3350)
HR++ glas€240
(€2475)
€305
(€4275)
€375
(€4650)
isolatie scheulder 6307

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Scheulder?

Waarom mijn woning in Scheulder isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3775 en geeft een besparing van €275 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Multimate, Praxis, Hubo, Gamma, Hornbach, Karwei. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Eijsden-Margraten

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 15% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Scheulder een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.eijsden-margraten.nl voor de status in maart 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Eijsden-Margraten
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Scheulder. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Dankzij ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Scheulder wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn enkel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Scheulder voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Scheulder. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en verlagen het energiegebruik. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen