Isolatie Gronsveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Gronsveld? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal komen we met diverse informatie over isolatie Gronsveld. Je kunt denken aan items als isolatie van schuine dak en thermische bruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-gronsveld-6247

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6247
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf vind jij de meest rendabele manieren om een woning in Gronsveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Gronsveld is voordeling (plusminus € 860 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €285 per jaar (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De tarieven bedragen zo’n €1900 en het resultaat is zo’n €185, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Gronsveld kost gemiddeld €5400. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. De besparing loopt op tot €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13400. Het voordeel is plusminus €830, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Overigens kennen we verscheidene populaire vormen. In het volgende overzicht beoordelen we de interessantste vormen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Gronsveld (maart 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Gronsveld isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2575 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 (jaarlijks). Hieronder komen we met de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Gronsveld. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3150)
€695
(€5300)
€940
(€8600)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€235
(€1600)
€335
(€3400)
Spouwmuur€375
(€1025)
€460
(€2300)
€845
(€3000)
HR++ glas€230
(€2850)
€310
(€3775)
€380
(€5275)
isolatie gronsveld 6247

Gangbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Meer weten over de isolatiespecialist in Gronsveld?

Waarom mijn woning in Gronsveld isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of NLE, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3425 en geeft een besparing van €270, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier analyseer je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hierna vind je praktische info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Multimate, Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Eijsden-Margraten

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 25 procent van de onkosten krijg je weer terug.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Gronsveld een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.eijsden-margraten.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eijsden-Margraten
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Gronsveld. Andere opties zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met onderstaande tips creëer je een isolatieplan Gronsveld wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Gronsveld voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Gronsveld. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen