Isolatie Sint Geertruid

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sint Geertruid? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een investering als de buitengevel isoleren of tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hieronder lees je diverse informatie over isolatie Sint Geertruid. Je komt meer te weten over topics als isolatie van de buitengevel en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-sint-geertruid-6265

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Controle over de temperatuur
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Weinig geluid in de woning
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6265
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop ontdek je de aantrekkelijkste onderdelen om jullie woning in Sint Geertruid te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint Geertruid is aantrekkelijk (al vanaf € 970 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €280 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn gemiddeld €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €210, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sint Geertruid kost +/- €5750. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11500. Het rendement is ongeveer €950 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er verschillende vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder benoemen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Sint Geertruid (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Sint Geertruid isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2275 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 per jaar. Hieronder bekijk je de totale kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Sint Geertruid. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3850)
€805
(€7050)
€960
(€9800)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€250
(€2300)
€325
(€3300)
Spouwmuur€395
(€1575)
€580
(€2225)
€830
(€3600)
HR++ glas€200
(€2325)
€260
(€3925)
€375
(€4750)
isolatie sint-geertruid 6265

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Meer weten over de isolatiespecialist in Sint Geertruid?

Waarom mijn woning in Sint Geertruid isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Greenchoice of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3500 en dat levert gemiddeld op €315 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Zo ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide klussen als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna tref je een samenvatting van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Multimate, Gamma, Karwei, Praxis. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Eijsden-Margraten

Door te profiteren van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20% van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Sint Geertruid een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.eijsden-margraten.nl voor de status in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eijsden-Margraten
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Sint Geertruid. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? D.m.v. ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Sint Geertruid wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sint Geertruid voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Sint Geertruid. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een comfortabel leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen