Isolatie Margraten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Margraten? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van enkele acties zoals isolatie van de binnengevel of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Onderstaand lees je handige informatie over isolatie Margraten. We gaan aan de slag met onderwerpen als de bodem isoleren en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-margraten-6269

 • Snel terugverdiend
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Ook geluidsdicht
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6269
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Margraten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Margraten kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 790 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 p/jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Margraten kost gemiddeld €4750. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1030. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11400. Het voordeel is pakweg €750 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zijn er nog een aantal populaire mogelijkheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Margraten (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of wellicht een duurzame toekomst? Woning Margraten isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2625 m3. Dat is dus al gauw €1325 op jaarbasis. Op deze website kijken we naar de kosten (bij benadering) zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Margraten. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3600)
€725
(€7000)
€930
(€9600)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€235
(€1550)
€350
(€3200)
Spouwmuur€320
(€1200)
€680
(€1900)
€850
(€3225)
HR++ glas€250
(€2900)
€335
(€3175)
€375
(€4825)
isolatie margraten 6269

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Margraten?

Waarom mijn woning in Margraten isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Qurrent, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3825 en besparen tot €270 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor ziet u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige klussen als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder tref je nuttige informatie over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Formido, Gamma, Multimate, Hubo. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Eijsden-Margraten

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet een kwart van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Margraten een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.eijsden-margraten.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eijsden-Margraten
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Margraten. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Margraten wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Margraten voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Margraten. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen