Isolatie Klarenbeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Klarenbeek? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Door middel van haalbare maatregelen als bijv. spouwmuurisolatie of isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hierna komen we met bruikbare informatie over isolatie Klarenbeek. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van binnenmuren en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-klarenbeek-7381

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Geen vochtproblemen
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Ook geluidsdicht
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7381
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna bekijk jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in Klarenbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Klarenbeek kan zeer goedkoop (om en nabij de € 960 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €215 per 12 maanden (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De tarieven liggen rond €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Klarenbeek kost gemiddeld €5450. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Het rendement is al snel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11100. Het rendement is pakweg €770 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zijn er nog een aantal mogelijke oplossingen. Hierna beschrijven we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Klarenbeek (maart 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende toekomst? Woning Klarenbeek isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. De besparing komt neer op €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de gemiddelde kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Klarenbeek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3350)
€745
(€5250)
€950
(€9050)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€240
(€2350)
€355
(€3100)
Spouwmuur€275
(€1725)
€700
(€1925)
€810
(€3600)
HR++ glas€245
(€2300)
€280
(€3275)
€400
(€5400)
isolatie klarenbeek 7381

Populaire Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Klarenbeek?

Waarom mijn woning in Klarenbeek isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij zoals Greenchoice en Oxxio, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3750 en dat levert gemiddeld op €280, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website check je nuttige informatie over het huidige assortiment. Te koop bij bekende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Praxis, Formido, Hornbach, Karwei. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Apeldoorn

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Klarenbeek een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.apeldoorn.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Apeldoorn
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Klarenbeek. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij ons stappenplan creëer je een isolatieplan Klarenbeek wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Klarenbeek voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Klarenbeek. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties leiden tot een aangename leefomgeving en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal de gezondheid. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen