Isolatie Loenen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Loenen? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Middels enkele acties als bijv. isolatie binnenkant gevel of schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Loenen. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de vloer en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-loenen-7371

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7371
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina achterhaal jij de meest interessante toepassingen om jullie woning in Loenen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Loenen is goed te betalen (rond de € 810 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De kosten liggen rond €1600 en het rendement ligt op zo’n €250 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Loenen kost ongeveer €4450. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1090. De potentiële besparing ligt op €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. Het rendement is pakweg €970 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er nog meer populaire alternatieven. In onderstaande tekst behandelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Loenen (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijk een energiezuinige wereld? Woning Loenen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 (jaarlijks). Op deze website vind je de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Loenen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3550)
€795
(€7100)
€980
(€8600)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€260
(€2050)
€310
(€3300)
Spouwmuur€200
(€1425)
€440
(€2300)
€875
(€3625)
HR++ glas€250
(€2125)
€285
(€3525)
€410
(€5025)
isolatie loenen 7371

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Loenen?

Waarom mijn woning in Loenen isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3025 en geeft een besparing van €310, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze website ontdek je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Karwei, Formido, Praxis, Multimate, Hubo, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Apeldoorn

Met hulp van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15% van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Loenen een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.apeldoorn.nl voor de status in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Apeldoorn
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Loenen. Andere opties zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels onderstaande tips creëer je een isolatieplan Loenen wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Middels een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Loenen voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Loenen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en veel minder stookkosten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen