Isolatie Radio Kootwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Radio Kootwijk? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een aantal stappen als isolatie van de binnengevel of isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je bruikbare informatie over isolatie Radio Kootwijk. Je komt meer te weten over topics als spouwmuren isoleren en verschillende materialen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-radio-kootwijk-7348

 • Minder energielasten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Een warmere én stillere woning
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7348
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf tref jij de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Radio Kootwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Radio Kootwijk is voordeling (om en nabij de € 760 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn zo’n €1750 en de winst ligt rond de €225 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Radio Kootwijk kost ongeveer €5300. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13000. De winst is ong. €900 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast onderscheiden we verschillende mogelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Radio Kootwijk (mei 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en tegelijk een duurzame samenleving? Woning Radio Kootwijk isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1475 per jaar. Op deze website tref je de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Radio Kootwijk. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3450)
€765
(€6650)
€950
(€9250)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€195
(€1700)
€355
(€3300)
Spouwmuur€275
(€1300)
€650
(€2225)
€875
(€3275)
HR++ glas€210
(€2975)
€275
(€3900)
€395
(€4650)
isolatie radio-kootwijk 7348

Populaire Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Meer weten over de isolatiespecialist in Radio Kootwijk?

Waarom mijn woning in Radio Kootwijk isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Budget Energie of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3025, dat betekent een winst van 255, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo analyseer je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige acties zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hubo, Formido, Hornbach, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Apeldoorn

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n een kwart van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Radio Kootwijk een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.apeldoorn.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Apeldoorn
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Radio Kootwijk. Ook interessant is de Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Radio Kootwijk wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Radio Kootwijk voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Radio Kootwijk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen hebben als resultaat een prettig klimaat in huis en bespaart veel energie. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen