Isolatie Hoog Soeren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hoog Soeren? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met haalbare maatregelen als vloerisolatie en radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder komen we met belangrijke informatie over isolatie Hoog Soeren. We staan stil bij items als bodemisolatie en PIR isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hoog-soeren-7346

 • Elke maand besparen op energie
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Een verantwoorde warme woning
 • Meer stilte in huis
 • Toekomstbestendig

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7346
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand tref jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Hoog Soeren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hoog Soeren is voordeling (plusminus € 770 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €200 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De prijzen bedragen zo’n €2000 en de besparing loopt op tot €200, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hoog Soeren kost +/- €4900. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12400. Het rendement is om en nabij €760 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog enkele interessante oplossingen. In het volgende overzicht vermelden we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hoog Soeren (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en ook een energiebewuste toekomst? Woning Hoog Soeren isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. De besparing komt neer op €1250 per 12 maanden. Hieronder vind je de totale kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Hoog Soeren. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3600)
€695
(€4750)
€1010
(€8300)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€195
(€1550)
€315
(€3350)
Spouwmuur€300
(€1050)
€460
(€2000)
€880
(€3425)
HR++ glas€210
(€2550)
€315
(€3275)
€430
(€5125)
isolatie hoog-soeren 7346

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hoog Soeren?

Waarom mijn woning in Hoog Soeren isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent en Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3675, dat betekent een winst van 345 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op die manier analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl check je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Multimate, Karwei, Hornbach, Formido, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Apeldoorn

Door de ondersteuning van een subsidie wordt woningisolatie nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 15% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Hoog Soeren een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.apeldoorn.nl voor de status in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Apeldoorn
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Hoog Soeren. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met het advies hieronder kom je met een isolatieplan Hoog Soeren wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Hoog Soeren voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Hoog Soeren. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een comfortabel wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen