Isolatie Uddel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Uddel? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels haalbare maatregelen als isolatie van de schuur of isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met nuttige informatie over isolatie Uddel. We zoomen in op items als isolatie van de schuur en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-uddel-3888

 • Investering snel terugverdiend
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Minder last van ongedierte
 • Erkende uitvoerders

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode3888
Netnummer0577 (+31577)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop lees jij de aantrekkelijkste onderdelen om jullie woning in Uddel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Uddel is aantrekkelijk (plusminus € 920 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €260 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De kosten variëren rond €1750 en het rendement ligt op zo’n €220 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Uddel kost zo’n €5550. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12900. Het voordeel is plusminus €910 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens kennen we meerdere mogelijke alternatieven. Hieronder praten we over de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Uddel (juni 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en natuurlijk een bewuste gemeenschap? Woning Uddel isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2500 m3. De besparing komt neer op €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna vind je de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Uddel. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3800)
€805
(€6250)
€1040
(€8500)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€220
(€1750)
€400
(€2750)
Spouwmuur€355
(€1700)
€700
(€2125)
€845
(€3500)
HR++ glas€250
(€2200)
€260
(€3450)
€430
(€4875)
isolatie uddel 3888

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Uddel?

Waarom mijn woning in Uddel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Delta of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Mede biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500 en dat levert gemiddeld op €230 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende werkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei, Formido, Hubo. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Apeldoorn

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Uddel een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.apeldoorn.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Apeldoorn
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Uddel. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Uddel wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Uddel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Uddel. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimaal klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen