Isolatie Beekbergen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Beekbergen? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van enkele acties als isolatie van de schuur of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website komen we met bruikbare informatie over isolatie Beekbergen. Je leest uitvoerig over onderwerpen als isolatie van de binnengevel en stappenplan woningisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-beekbergen-7361

 • Veel minder betalen voor energie
 • Controle over de temperatuur
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Ook geluidswerend
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7361
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna achterhaal je de meest rendabele acties om jouw woning in Beekbergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Beekbergen is goed te betalen (rond de € 920 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De onkosten liggen rond €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, icynene, dekens, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Beekbergen kost om en nabij de €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €990. De potentiële besparing ligt op €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11000. De winst is ongeveer €860 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook zijn er nog een aantal interessante alternatieven. In de volgende paragraaf praten we over de interessantste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Beekbergen (maart 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijk een bewuste samenleving? Woning Beekbergen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2425 m3. Dat is dus al gauw €875 per jaar. Op deze pagina tref je de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Beekbergen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3950)
€625
(€6650)
€1030
(€9200)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€290
(€1950)
€375
(€3450)
Spouwmuur€380
(€1375)
€650
(€2100)
€795
(€3675)
HR++ glas€235
(€1975)
€260
(€3075)
€375
(€4975)
isolatie beekbergen 7361

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Beekbergen?

Waarom mijn woning in Beekbergen isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij zoals Essent of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500, waarbij u een besparing realiseert van €230 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Hierdoor zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hierna bekijk je praktische info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Karwei, Multimate, Hubo, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Apeldoorn

Mede door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 25% van de offerte krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Beekbergen een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.apeldoorn.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Apeldoorn
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Beekbergen. Ook interessant is de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Aan de hand van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Beekbergen wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Beekbergen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Beekbergen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een gezond leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen