Isolatie Wenum Wiesel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wenum Wiesel? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals de vloer isoleren of radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl ontdek je belangrijke informatie over isolatie Wenum Wiesel. We bespreken zaken als triple glas en spouwanker. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-wenum-wiesel-7345

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een aangename leefomgeving
 • Vermindering Milieu-impact
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7345
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand zie je de meest rendabele onderdelen om een woning in Wenum Wiesel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wenum Wiesel kan zeer goedkoop beginnend bij € 920 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten variëren rond €1750 en de potentiële besparing ligt op €245 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wenum Wiesel kost ongeveer €5600. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. De potentiële besparing ligt op €800 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €13500. Het voordeel is circa €880 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we verscheidene aantrekkelijke mogelijkheden. Hierna praten we over de meest populaire vormen.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Wenum Wiesel (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en natuurlijk een CO-2 reducerende samenleving? Woning Wenum Wiesel isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. Dat is dus al gauw €800 per jaar. Op deze pagina komen we met de hoogte van de investering zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Wenum Wiesel. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3550)
€605
(€5350)
€1080
(€9650)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€220
(€1900)
€390
(€3600)
Spouwmuur€285
(€875)
€560
(€2675)
€790
(€3500)
HR++ glas€200
(€1925)
€330
(€3175)
€400
(€5000)
isolatie wenum-wiesel 7345

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Vragen voor een isolatiespecialist in Wenum Wiesel?

Waarom mijn woning in Wenum Wiesel isoleren?

Een goede woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Ook geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3800, waarbij u een besparing realiseert van €310, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hubo, Hornbach, Gamma, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Apeldoorn

Door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 15% van de factuur krijg je weer terug.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Wenum Wiesel een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.apeldoorn.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Apeldoorn
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Wenum Wiesel. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? D.m.v. het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Wenum Wiesel wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wenum Wiesel voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Wenum Wiesel. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen