Isolatie Beemte Broekland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Beemte Broekland? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak en dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Beemte Broekland. Denk aan onderwerpen als tussenwanden isoleren en energie besparen tips. Direct aan de slag? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-beemte-broekland-7323

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Minder last van ongedierte
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7323
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop vind jij de aantrekkelijkste stappen om je woning in Beemte Broekland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Beemte Broekland is betaalbaar (vanaf plusminus € 820 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €190 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn zo’n €1650 en de besparing loopt op tot €265 p/jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Beemte Broekland kost plusminus €5250. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €970. Het rendement is al snel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Het rendement is circa €930 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast kennen we diverse vaak toegepaste alternatieven. Hierna behandelen we de interessantste opties.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Beemte Broekland (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of een bewuste samenleving? Woning Beemte Broekland isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2100 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 per jaar. Op deze website calculeren we de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Beemte Broekland. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3750)
€595
(€6600)
€970
(€8650)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€280
(€1550)
€380
(€3450)
Spouwmuur€320
(€775)
€700
(€2450)
€790
(€3250)
HR++ glas€230
(€2800)
€340
(€4125)
€410
(€4425)
isolatie beemte-broekland 7323

Actuele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Meer weten over de isolatiespecialist in Beemte Broekland?

Waarom mijn woning in Beemte Broekland isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100 en geeft een besparing van €275 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse klussen zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze website bekijk je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Formido, Hornbach, Multimate, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Apeldoorn

Door opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Beemte Broekland een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.apeldoorn.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Apeldoorn
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Beemte Broekland. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Beemte Broekland wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Beemte Broekland voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Beemte Broekland. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en een significant lagere energierekening. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen