Isolatie Hoenderloo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hoenderloo? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Door middel van een investering als bijv. isolatie buitenkant gevel en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je handige informatie over isolatie Hoenderloo. Je kunt denken aan onderwerpen als isolatie van de spouwmuur en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-hoenderloo-7351

 • Flinke besparing
 • Een prettige leefomgeving
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Snel te plaatsen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7351
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand vind je de meest interessante manieren om jullie woning in Hoenderloo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hoenderloo is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 740 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn zo’n €1850 en de besparing loopt op tot €270, ieder jaar weer. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hoenderloo kost +/- €5100. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. De potentiële besparing ligt op €860 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11800. Je profiteert van pakweg €760 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Daarnaast noemen we verscheidene alternatieve alternatieven. In onderstaande tekst praten we over de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hoenderloo (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en tegelijk een duurzame maatschappij? Woning Hoenderloo isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl check je de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Hoenderloo. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4150)
€715
(€6850)
€940
(€9600)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€230
(€2450)
€385
(€3250)
Spouwmuur€335
(€1500)
€740
(€2275)
€890
(€3450)
HR++ glas€190
(€2750)
€305
(€3425)
€385
(€5400)
isolatie hoenderloo 7351

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hoenderloo?

Waarom mijn woning in Hoenderloo isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €4000 en dat levert gemiddeld op €250, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse maatregelen als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hierna komen we met een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Karwei, Multimate, Hubo, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Apeldoorn

Dankzij een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25 procent van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Hoenderloo een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.apeldoorn.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Apeldoorn
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Hoenderloo. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Hoenderloo wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, oude muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Hoenderloo voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Hoenderloo. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen