Isolatie Ugchelen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ugchelen? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals vloerisolatie en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Onderstaand vind je belangrijke informatie over isolatie Ugchelen. Je leest uitvoerig over topics als dakisolatie en verschillende materialen. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-ugchelen-7339

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Duurzame investering
 • Weinig last van geluid
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7339
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op deze website achterhaal jij de meest rendabele methodes om jullie woning in Ugchelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ugchelen is goedkoop (vanaf zo’n € 860 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €220 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn gemiddeld €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 p/jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, steenwol, icynene, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ugchelen kost zo’n €5800. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13400. Je profiteert van ong. €750 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we verschillende populaire werkzaamheden. In de volgende paragraaf vermelden we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ugchelen (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Ugchelen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal kijken we naar de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Ugchelen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3450)
€675
(€5000)
€970
(€9200)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€245
(€2000)
€335
(€3400)
Spouwmuur€300
(€1050)
€500
(€2200)
€865
(€3000)
HR++ glas€190
(€1925)
€305
(€3175)
€400
(€4900)
isolatie ugchelen 7339

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Meer weten over de isolatiespecialist in Ugchelen?

Waarom mijn woning in Ugchelen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Eneco en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3550 en dat bespaart tot €330 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke werkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. In de box hieronder ontdek je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Formido, Gamma, Praxis, Multimate, Hornbach. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Apeldoorn

Door (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 25 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Ugchelen een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.apeldoorn.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Apeldoorn
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Ugchelen. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels het advies hieronder kom je met een isolatieplan Ugchelen wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ugchelen voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Ugchelen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezond leefklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen