Isolatie Lieren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Lieren? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen zoals isolatie van de garage of isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hierna lees je waardevolle informatie over isolatie Lieren. Bijvoorbeeld zaken als spouwmuurisolatie en glaswol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-lieren-7364

 • Minder energielasten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Minder last van lawaai van straat
 • Toekomstbestendig

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7364
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand vind jij de meest interessante stappen om jouw woning in Lieren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lieren is interessant beginnend bij € 920 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €220 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn zo’n €1625 en de potentiële besparing ligt op €215 p/jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lieren kost zo’n €4750. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €13400. Het voordeel is plusminus €940 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens kennen we nog enkele alternatieve oplossingen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Lieren (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en een CO-2 reducerende samenleving? Woning Lieren isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 (jaarlijks). Hieronder berekenen we de hoogte van de investering in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Lieren. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3500)
€595
(€4500)
€950
(€8200)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€240
(€2400)
€375
(€3600)
Spouwmuur€190
(€875)
€700
(€2775)
€835
(€3300)
HR++ glas€205
(€2300)
€320
(€3600)
€420
(€5325)
isolatie lieren 7364

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Lieren?

Waarom mijn woning in Lieren isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieaanbieder als Delta en Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3450 en dat bespaart tot €240 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige maatregelen als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze website ontdek je meer info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis, Gamma, Multimate. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Apeldoorn

Mede door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Lieren een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.apeldoorn.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Apeldoorn
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Lieren. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door het advies hieronder kom je met een isolatieplan Lieren wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn enkel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Lieren voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Lieren. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen