Isolatie Boelenslaan

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Boelenslaan? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl lees je waardevolle informatie over isolatie Boelenslaan. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over tochtprofielen en minerale wol. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-boelenslaan-9233

 • Besparen op energiekosten
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Minder storende geluiden
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9233
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina check je de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Boelenslaan te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Boelenslaan kan zeer goedkoop (plusminus € 890 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €260 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn zo’n €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €260, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, glaswol, dekens, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Boelenslaan kost doorgaans €5000. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Het rendement is al snel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Je profiteert van ongeveer €780 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog een aantal rendabele mogelijkheden. Hierna bespreken we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Boelenslaan (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en een energiebewuste wereld? Woning Boelenslaan isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2450 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Boelenslaan. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3750)
€775
(€4650)
€1110
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€170
(€1650)
€330
(€2850)
Spouwmuur€340
(€1150)
€570
(€2675)
€885
(€3000)
HR++ glas€235
(€2050)
€285
(€3800)
€410
(€5025)
isolatie boelenslaan 9233

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Boelenslaan?

Waarom mijn woning in Boelenslaan isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Engie en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425 en dat levert gemiddeld op €340 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote onderhoudswerkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. In de box hieronder check je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Multimate, Praxis, Hornbach, Hubo, Formido. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Achtkarspelen

Door de ondersteuning van een subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 20% van de onkosten mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Boelenslaan een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Achtkarspelen
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Boelenslaan. Andere opties zijn Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Boelenslaan wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Boelenslaan voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Boelenslaan. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabel wooncomfort en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen