Isolatie Gerkesklooster

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Gerkesklooster? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel en radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl tref je handige informatie over isolatie Gerkesklooster. Bijvoorbeeld onderwerpen als de schuur isoleren en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-gerkesklooster-9873

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een gezond klimaat in huis
 • Goed voor het milieu
 • Voor iedere portemonnee
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9873
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk jij de populairste methodes om jouw woning in Gerkesklooster te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Gerkesklooster kan zeer goedkoop (vanaf € 750 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €205 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De kosten zijn gemiddeld €1800 en je bespaart al snel €260 p/jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Gerkesklooster kost om en nabij de €4550. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. De potentiële besparing ligt op €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11300. Het rendement is pakweg €750 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we verschillende rendabele uitvoeringen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de populairste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Gerkesklooster (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en uiteraard een CO-2 reducerende wereld? Woning Gerkesklooster isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. Dat komt neer op €950 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de totale kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Gerkesklooster. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4050)
€825
(€5850)
€960
(€9500)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€200
(€2400)
€375
(€2950)
Spouwmuur€200
(€1375)
€490
(€2425)
€870
(€3425)
HR++ glas€250
(€1900)
€285
(€3225)
€400
(€4625)
isolatie gerkesklooster 9873

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Vragen voor een isolatiespecialist in Gerkesklooster?

Waarom mijn woning in Gerkesklooster isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Nuon, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3950 en geeft een besparing van €205 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand check je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Multimate, Hubo, Hornbach, Praxis, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Achtkarspelen

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 25% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Gerkesklooster een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Achtkarspelen
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Gerkesklooster. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Gerkesklooster wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Gerkesklooster voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Gerkesklooster. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een prettig leefklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen