Isolatie Surhuizum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Surhuizum? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als bijv. spouwmuurisolatie of kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal komen we met uitgebreide informatie over isolatie Surhuizum. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolatie van de garage en houtwol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-surhuizum-9283

 • Een structureel lagere energierekening
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Snel te plaatsen
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9283
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website zie je de meest interessante werkzaamheden om je woning in Surhuizum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Surhuizum is financieel toegankelijk (plusminus € 720 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1800 en de besparing loopt op tot €225 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, icynene, glaswol, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Surhuizum kost gemiddeld €5150. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12400. Het voordeel is ong. €820 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook kennen we verschillende interessante opties. Hieronder benoemen we de populairste vormen.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Surhuizum (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Woning Surhuizum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. De besparing komt neer op €825 p/jaar. Op ons isolatie portaal vind je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Surhuizum. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3450)
€715
(€7050)
€1220
(€8550)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€205
(€1550)
€315
(€3050)
Spouwmuur€250
(€1750)
€460
(€2550)
€950
(€3125)
HR++ glas€215
(€2875)
€330
(€4100)
€360
(€5375)
isolatie surhuizum 9283

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Surhuizum?

Waarom mijn woning in Surhuizum isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Essent en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3200, waarbij u een besparing realiseert van €310 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. In de box hieronder vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Praxis, Karwei, Multimate, Hubo, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Achtkarspelen

Door subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Surhuizum extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Achtkarspelen
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Surhuizum. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Surhuizum wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Surhuizum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Surhuizum. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een fijn en comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen