Isolatie Augustinusga

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Augustinusga? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een investering zoals schuin dak isoleren of isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je nuttige informatie over isolatie Augustinusga. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als de bodem isoleren en ventilatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-augustinusga-9284

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Rust en comfort in huis
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9284
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf check je de populairste onderdelen om jullie woning in Augustinusga te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Augustinusga kan erg voordelig (al vanaf +/- € 730 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn zo’n €1925 en je bespaart al snel €255 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Augustinusga kost doorgaans €4450. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Dit levert op zo’n €960 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we allerlei populaire oplossingen. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Augustinusga (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een bewuste wereld? Woning Augustinusga isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 per jaar. Hierna vind je de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Augustinusga. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4050)
€735
(€6300)
€1090
(€8650)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€210
(€2400)
€315
(€3100)
Spouwmuur€400
(€1300)
€730
(€2700)
€900
(€3350)
HR++ glas€200
(€1875)
€270
(€3175)
€380
(€4525)
isolatie augustinusga 9284

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Augustinusga?

Waarom mijn woning in Augustinusga isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3275 en besparen tot €305 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna tref je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Praxis, Karwei, Multimate, Formido. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Achtkarspelen

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 15 procent van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Augustinusga een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor opties in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Achtkarspelen
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Augustinusga. Andere opties zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via ons stappenplan creëer je een isolatieplan Augustinusga wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Augustinusga voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Augustinusga. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen