Isolatie Twijzel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Twijzel? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel als bijv. de schuur isoleren en radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Twijzel. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van buitenmuren en ventilatieroosters. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-twijzel-9286

 • Minder energiekosten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9286
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand tref je de meest populaire manieren om jullie woning in Twijzel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Twijzel is voordeling (gemiddeld zo’n € 910 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten variëren rond €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Twijzel kost je zo’n €5350. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Je profiteert van om en nabij €890 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we meerdere vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst beoordelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Twijzel (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en ook een groenere gemeenschap? Woning Twijzel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2750 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 p/jaar. Op deze website vind je de verwachte kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Twijzel. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3100)
€855
(€4650)
€1220
(€9650)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€205
(€2650)
€355
(€2700)
Spouwmuur€385
(€1150)
€480
(€2675)
€800
(€3425)
HR++ glas€205
(€2625)
€330
(€3900)
€375
(€5250)
isolatie twijzel 9286

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Twijzel?

Waarom mijn woning in Twijzel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Nuon, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3375, waarbij u een besparing realiseert van €305, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze pagina lees je een samenvatting van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Multimate, Praxis, Karwei, Formido, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Achtkarspelen

Met hulp van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 15 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Twijzel een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor de status in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Achtkarspelen
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Twijzel. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Twijzel wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Twijzel voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Twijzel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen