Isolatie Surhuisterveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Surhuisterveen? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina lees je handige informatie over isolatie Surhuisterveen. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over warmtereflecterende folie en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-surhuisterveen-9231

 • Lagere stookkosten
 • Einde van vochtproblemen
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder ongedierte
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9231
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop bekijk je de meest toegepaste acties om je woning in Surhuisterveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Surhuisterveen kan zeer goedkoop (om en nabij de € 780 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €185 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn gemiddeld €1600 en je bespaart al snel €215 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, glaswol, steenwol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Surhuisterveen kost zo’n €5100. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12400. De winst is om en nabij €900 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we verschillende alternatieve vormen. Hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Surhuisterveen (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en uiteraard een duurzame toekomst? Woning Surhuisterveen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2225 m3. De besparing komt neer op €1325 op jaarbasis. Onderstaand tref je de uiteindelijke kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Surhuisterveen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3700)
€795
(€6150)
€1230
(€8700)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€245
(€1850)
€395
(€3150)
Spouwmuur€245
(€875)
€580
(€2225)
€815
(€3100)
HR++ glas€200
(€2350)
€310
(€3175)
€405
(€5375)
isolatie surhuisterveen 9231

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Surhuisterveen?

Waarom mijn woning in Surhuisterveen isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675, waarbij u een besparing realiseert van €200, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Daardoor check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige activiteiten als vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder ontdek je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Praxis, Hubo, Gamma, Multimate, Hornbach. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Achtkarspelen

Mede door subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Surhuisterveen extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Achtkarspelen
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Surhuisterveen. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Surhuisterveen wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Surhuisterveen voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Surhuisterveen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen