Isolatie Kootstertille

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kootstertille? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van enkele acties zoals isolatie van de gevel en tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website vind je nuttige informatie over isolatie Kootstertille. We bespreken topics als radiatorfolie aanbrengen en de groene lening. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-kootstertille-9288

 • Elke maand besparen op energie
 • Einde van vochtproblemen
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9288
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand check jij de populairste toepassingen om jullie woning in Kootstertille te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kootstertille is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 780 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De prijzen zijn ongeveer €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kootstertille kost doorgaans €5800. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. De besparing loopt op tot €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Het rendement is ongeveer €830 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er nog een aantal populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst beschrijven we de populairste vormen.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Kootstertille (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Kootstertille isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2075 m3. Dat is dus al gauw €1150 per jaar. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de verwachte kosten in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Kootstertille. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3750)
€805
(€6450)
€1100
(€9800)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€200
(€2350)
€330
(€3600)
Spouwmuur€370
(€1100)
€550
(€2800)
€905
(€3575)
HR++ glas€195
(€2825)
€275
(€3050)
€420
(€5200)
isolatie kootstertille 9288

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Kootstertille?

Waarom mijn woning in Kootstertille isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Nuon, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Overigens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3000 en dat bespaart tot €285 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Formido, Multimate, Hubo, Karwei. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Achtkarspelen

Door de ondersteuning van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 20 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Kootstertille een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Achtkarspelen
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Kootstertille. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door middel van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Kootstertille wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Kootstertille voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Kootstertille. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen