Isolatie Drogeham

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Drogeham? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de bodem en naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Onderstaand check je bruikbare informatie over isolatie Drogeham. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als vliering isoleren en cellulose isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-drogeham-9289

 • Een fors lagere energierekening
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Kies voor duurzame warmte
 • Rust en comfort in huis
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9289
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf vind jij de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Drogeham te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Drogeham is interessant (vanaf ongeveer € 730 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De prijzen variëren rond €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, steenwol, icynene, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Drogeham kost om en nabij de €5650. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1040. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11300. De winst is pakweg €950 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zijn er nog meer interessante uitvoeringen. Hieronder bediscussiëren we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Drogeham (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een groenere gemeenschap? Woning Drogeham isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €800 per jaar. Op deze pagina bekijk je de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Drogeham. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3700)
€625
(€5900)
€920
(€8950)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€215
(€2400)
€380
(€3100)
Spouwmuur€195
(€825)
€520
(€2600)
€815
(€3000)
HR++ glas€205
(€2975)
€295
(€4050)
€365
(€4825)
isolatie drogeham 9289

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Meer weten over de isolatiespecialist in Drogeham?

Waarom mijn woning in Drogeham isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco en Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500, waarbij u een besparing realiseert van €320 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Formido, Karwei, Gamma, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Achtkarspelen

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Drogeham extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Achtkarspelen
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Drogeham. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Drogeham wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn geen HR++ glas, verrotte muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Drogeham voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Drogeham. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen