Isolatie Buitenpost

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Buitenpost? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de vloer of buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website tref je uitgebreide informatie over isolatie Buitenpost. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over warmtereflecterende folie en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-buitenpost-9285

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9285
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje ontdek je de interessantste methodes om jouw woning in Buitenpost te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Buitenpost is interessant beginnend bij € 880 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €215 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De prijzen fluctueren rond de €1650 en je bespaart al snel €270 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Buitenpost kost gemiddeld €5000. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. De besparing loopt op tot €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Het rendement is plusminus €920 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we verscheidene aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Buitenpost (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en uiteraard een energiebewuste toekomst? Woning Buitenpost isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal check je de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Buitenpost. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3900)
€885
(€7500)
€1030
(€9900)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€185
(€1650)
€360
(€3150)
Spouwmuur€275
(€1025)
€690
(€2350)
€945
(€3075)
HR++ glas€245
(€2575)
€290
(€3125)
€355
(€4425)
isolatie buitenpost 9285

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Buitenpost?

Waarom mijn woning in Buitenpost isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Energiedirect of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700, dat betekent een winst van 325 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder ontdek je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma, Multimate. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Achtkarspelen

Door gebruik te maken van een subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg een kwart van de kosten zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Buitenpost een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor de status in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Achtkarspelen
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Buitenpost. Bekijk ook eens de Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Buitenpost wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Buitenpost voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Buitenpost. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen