Isolatie Twijzelerheide

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Twijzelerheide? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Twijzelerheide. We staan stil bij zaken als binnenmuren isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-twijzelerheide-9287

 • Een fors lagere energierekening
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Tevens geluidsisolatie
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9287
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna bekijk je de meest interessante acties om een woning in Twijzelerheide te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Twijzelerheide is goedkoop beginnend bij € 890 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €220 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1925 en de besparing loopt op tot €195 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, glaswol, dekens, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Twijzelerheide kost plusminus €5550. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1080. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Het voordeel is ong. €890 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande zien we verschillende aantrekkelijke mogelijkheden. Hierna behandelen we de interessantste vormen.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Twijzelerheide (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of een bewuste gemeenschap? Woning Twijzelerheide isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. Dat is dus al gauw €875 per 12 maanden. Hierna calculeren we de uiteindelijke kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Twijzelerheide. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4250)
€615
(€5050)
€1120
(€8550)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€240
(€1750)
€380
(€3400)
Spouwmuur€260
(€1525)
€540
(€2450)
€925
(€3475)
HR++ glas€240
(€2100)
€280
(€4150)
€355
(€4800)
isolatie twijzelerheide 9287

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Twijzelerheide?

Waarom mijn woning in Twijzelerheide isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier als Greenchoice en Oxxio, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3175, waarbij u een besparing realiseert van €320 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse klussen als isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hieronder vind je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Hubo, Formido, Multimate, Hornbach, Karwei. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Achtkarspelen

Door de ondersteuning van een subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 25 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Twijzelerheide een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Achtkarspelen
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Twijzelerheide. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Via de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Twijzelerheide wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Twijzelerheide voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Twijzelerheide. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een comfortabel leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen