Isolatie Stroobos

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Stroobos? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van enkele acties als bijv. isolatie van de zolder en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand komen we met bruikbare informatie over isolatie Stroobos. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals de buitengevel isoleren en glaswol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-stroobos-9872

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Temperatuur in eigen hand
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9872
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal correct geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand achterhaal je de populairste werkzaamheden om je woning in Stroobos te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Stroobos is interessant (plusminus € 990 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1625 en het bespaart circa €275 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, steenwol, folie, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Stroobos kost ongeveer €5150. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1100. De besparing loopt op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Je profiteert van circa €810, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er verscheidene alternatieve uitvoeringen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Stroobos (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en ook een milieuvriendelijke samenleving? Woning Stroobos isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 p/jaar. Hieronder tref je de verwachte kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Stroobos. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4300)
€635
(€5800)
€1050
(€8350)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€185
(€1800)
€340
(€2850)
Spouwmuur€395
(€1025)
€730
(€2800)
€935
(€3375)
HR++ glas€205
(€2800)
€280
(€4050)
€375
(€5150)
isolatie stroobos 9872

Bekende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Stroobos?

Waarom mijn woning in Stroobos isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder als Energiedirect en Qurrent, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3650 en besparen tot €325 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Karwei, Praxis, Multimate, Hubo. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Achtkarspelen

Via een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Stroobos een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor de status in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Achtkarspelen
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Stroobos. Andere opties zijn Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Stroobos wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Stroobos voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Stroobos. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden jou een optimale leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen