Isolatie Vinkenbuurt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Vinkenbuurt? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van haalbare maatregelen als binnenmuren isoleren en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal tref je bruikbare informatie over isolatie Vinkenbuurt. Bijvoorbeeld zaken als de garage isoleren en EPS isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-vinkenbuurt-7739

 • Hoog rendement
 • Een aangename leefomgeving
 • Vermindering Milieu-impact
 • Dempt het geluid
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7739
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand ontdek jij de meest toegepaste manieren om een woning in Vinkenbuurt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Vinkenbuurt is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 980 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn gemiddeld €1850 en de winst ligt rond de €185 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, icynene, glaswol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Vinkenbuurt kost om en nabij de €5300. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1110. De potentiële besparing ligt op €820 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12900. De winst is om en nabij €770 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we meerdere aantrekkelijke alternatieven. Hieronder benoemen we de meest populaire vormen.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Vinkenbuurt (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving? Woning Vinkenbuurt isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2725 m3. De besparing komt neer op €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand check je de totale prijs op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Vinkenbuurt. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3400)
€575
(€7150)
€1220
(€9450)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€270
(€1700)
€370
(€3350)
Spouwmuur€225
(€775)
€660
(€2625)
€825
(€3500)
HR++ glas€215
(€1950)
€280
(€3775)
€450
(€4975)
isolatie vinkenbuurt 7739

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Vinkenbuurt?

Waarom mijn woning in Vinkenbuurt isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en Nuon, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Mede biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3625, dat betekent een winst van 325 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke projecten als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je praktische info over het actuele aanbod. Te koop bij erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Ommen

Door (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 20% van de onkosten mag je terugvragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Vinkenbuurt een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ommen.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ommen
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Vinkenbuurt. Ook interessant is de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Vinkenbuurt wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Vinkenbuurt voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Vinkenbuurt. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen