Isolatie Vilsteren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vilsteren? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met enkele acties zoals isolatie van binnenmuren of isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl komen we met bruikbare informatie over isolatie Vilsteren. We bespreken topics als isolatie van buitenmuren en soorten isolatiewaarden. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-vilsteren-7734

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Minder last van lawaai van straat
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7734
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand tref je de populairste werkzaamheden om jullie woning in Vilsteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vilsteren is betaalbaar (rond de € 910 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €195 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €260 p/jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, steenwol, folie, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vilsteren kost +/- €5550. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. De besparing loopt op tot €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12200. Daarmee bespaar je om en nabij €900 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we allerlei alternatieve uitvoeringen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Vilsteren (februari 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Vilsteren isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. Dat is dus al gauw €1425 per jaar. Hieronder komen we met de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Vilsteren. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3900)
€875
(€7200)
€1200
(€9900)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€285
(€2550)
€310
(€2700)
Spouwmuur€230
(€1325)
€710
(€2425)
€885
(€3400)
HR++ glas€245
(€2875)
€265
(€3300)
€405
(€5325)
isolatie vilsteren 7734

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in Vilsteren?

Waarom mijn woning in Vilsteren isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Greenchoice en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3125, waarbij u een besparing realiseert van €215, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je kort & bondige info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Karwei, Formido, Hubo, Praxis, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Ommen

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg een kwart van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Vilsteren een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ommen.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ommen
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Vilsteren. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Vilsteren wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vilsteren voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Vilsteren. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren in een aangename warme woning en structureel lagere energielasten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen