Isolatie Beerze

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Beerze? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Door middel van een investering zoals isolatie buitenkant gevel of schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hieronder ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Beerze. Je kunt denken aan onderwerpen als de kruipruimte isoleren en K-waarde. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-beerze-7736

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7736
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website bekijk jij de interessantste toepassingen om jullie woning in Beerze te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Beerze is goedkoop (plusminus € 830 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €275 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De kosten zijn gemiddeld €1850 en het bespaart flink geld, tot wel €185 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Beerze kost om en nabij de €5400. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Het rendement is al snel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Het voordeel is zo’n €960, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook zien we nog een aantal mogelijke opties. In het gedeelte hierna bespreken we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Beerze (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Beerze isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 per jaar. Onderstaand kijken we naar de totale kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Beerze. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3100)
€765
(€5250)
€1050
(€9600)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€180
(€1900)
€385
(€2800)
Spouwmuur€345
(€1350)
€690
(€2675)
€920
(€3550)
HR++ glas€245
(€1825)
€285
(€3625)
€355
(€4575)
isolatie beerze 7736

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Beerze?

Waarom mijn woning in Beerze isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Nuon, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3250 en dat bespaart tot €325 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide werkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hierna vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Multimate, Hornbach, Formido, Gamma, Praxis. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Ommen

Dankzij een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15% van de offerte kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Beerze een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ommen.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ommen
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Beerze. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Beerze wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Beerze voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Beerze. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een comfortabel klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen