Isolatie Dalmsholte

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Dalmsholte? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen zoals dubbel glas of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl check je waardevolle informatie over isolatie Dalmsholte. Je komt meer te weten over onderwerpen als isolatie van verwarmingsbuizen en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-dalmsholte-8146

 • Flinke besparing
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Voor elk budget
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode8146
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna check jij de meest toegepaste toepassingen om je woning in Dalmsholte te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Dalmsholte is betaalbaar beginnend bij € 750 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €225 op jaarbasis (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten fluctueren rond de €1600 en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Dalmsholte kost je zo’n €5650. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. De winst is ongeveer €890 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we diverse aantrekkelijke alternatieven. In de volgende paragraaf benoemen we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Dalmsholte (maart 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en ook een groenere samenleving? Woning Dalmsholte isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2825 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina tref je de uiteindelijke kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Dalmsholte. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4000)
€845
(€6600)
€1090
(€8300)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€260
(€1950)
€380
(€3550)
Spouwmuur€270
(€1100)
€540
(€2550)
€815
(€3275)
HR++ glas€230
(€2775)
€300
(€3750)
€360
(€4600)
isolatie dalmsholte 8146

Plaatsen in de omgeving:

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Dalmsholte?

Waarom mijn woning in Dalmsholte isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Essent of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650 en dat bespaart tot €305, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige klussen als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij populaire bouwmarkten als Praxis, Formido, Gamma, Hubo, Multimate, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ommen

Door te profiteren van subsidies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 20 procent van de factuur mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Dalmsholte een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.ommen.nl voor opties in maart 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ommen
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Dalmsholte. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Dalmsholte wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Dalmsholte voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Dalmsholte. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een gezond leefklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen