Isolatie Arriën

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Arriën? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Dankzij een isolatiemaatregel als de vloer isoleren of isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand vind je uitgebreide informatie over isolatie Arriën. Je kunt denken aan zaken als schuin dak isoleren en spouwanker. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-arrien-7735

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een prettig binnenklimaat
 • Goed bezig voor het milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7735
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina bekijk jij de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Arriën te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Arriën is voordeling (gemiddeld zo’n € 880 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €230 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn zo’n €1750 en het bespaart circa €200 p/jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Arriën kost +/- €4500. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1200. Het rendement is al snel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12000. Je profiteert van pakweg €750 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er verschillende interessante oplossingen. In het volgende overzicht bespreken we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Arriën (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en een energiezuinige toekomst? Woning Arriën isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2500 m3. Dat is dus al gauw €1175 per jaar. Op deze pagina check je de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Arriën. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4200)
€785
(€6050)
€1030
(€8850)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€170
(€2000)
€380
(€2850)
Spouwmuur€310
(€1025)
€600
(€2425)
€875
(€3400)
HR++ glas€220
(€2325)
€310
(€4050)
€420
(€4475)
isolatie arrien 7735

Gangbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Arriën?

Waarom mijn woning in Arriën isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Delta of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3025 en geeft een besparing van €350, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. In de box hieronder vind je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Gamma, Formido, Hubo, Karwei. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ommen

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Arriën een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.ommen.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ommen
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Arriën. Andere opties zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij ons stappenplan creëer je een isolatieplan Arriën wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Arriën voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Arriën. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een gezond leefklimaat en een fors lagere energierekening. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen