Isolatie Witharen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Witharen? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een aantal stappen zoals de vloer isoleren of schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder check je nuttige informatie over isolatie Witharen. Dit kan gaan om onderwerpen als de garage isoleren en stappenplan woningisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-witharen-7738

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een prettige leefomgeving
 • Minder CO-2 belasting
 • Ook geluidswerend
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7738
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal jij de populairste acties om jouw woning in Witharen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Witharen kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 730 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €280 per jaar (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De tarieven zijn gemiddeld €1725 en het resultaat is zo’n €275 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Witharen kost doorgaans €4600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1200. Het rendement is al snel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11200. Dit levert op ongeveer €770 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we verschillende populaire alternatieven. In het gedeelte hierna bespreken we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Witharen (maart 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of wellicht een CO-2 reducerende samenleving? Woning Witharen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2000 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de verwachte kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Witharen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3550)
€725
(€5250)
€910
(€9650)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€215
(€1650)
€335
(€2800)
Spouwmuur€225
(€1325)
€630
(€2075)
€905
(€3675)
HR++ glas€225
(€2450)
€300
(€3750)
€375
(€4550)
isolatie witharen 7738

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Meer weten over de isolatiespecialist in Witharen?

Waarom mijn woning in Witharen isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier als Eneco en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Onderstaand bekijk je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Gamma, Multimate, Hornbach, Formido, Hubo, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ommen

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de kosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Witharen een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ommen.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ommen
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Witharen. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met behulp van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Witharen wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Witharen voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Witharen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren in een aangenaam wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen