Isolatie Lemele

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Lemele? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een investering als de garage isoleren of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna check je bruikbare informatie over isolatie Lemele. Dit kan gaan om thema’s als schuimstrips en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-lemele-8148

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een prettig leefklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Stiller in de woning
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode8148
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje bekijk jij de meest interessante manieren om je woning in Lemele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lemele kan zeer goedkoop (al vanaf € 890 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €265 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De onkosten bedragen zo’n €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Lemele kost doorgaans €5600. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €13200. Dit levert op zo’n €880, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we verscheidene interessante alternatieven. In onderstaande tekst bespreken we de populairste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Lemele (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of wellicht een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Lemele isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 per jaar. Op deze website vind je de totale kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Lemele. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4150)
€875
(€6950)
€1170
(€8750)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€235
(€2450)
€390
(€3450)
Spouwmuur€265
(€1675)
€550
(€1925)
€820
(€3600)
HR++ glas€250
(€2300)
€260
(€3225)
€435
(€5025)
isolatie lemele 8148

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Lemele?

Waarom mijn woning in Lemele isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Energiedirect en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3150, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Onderstaand komen we met meer info over de meest populaire soorten. Te koop bij erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Gamma, Hornbach, Praxis, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ommen

Door gebruik te maken van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25% van de kosten mag je terugvorderen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Lemele extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ommen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ommen
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Lemele. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels ons stappenplan creëer je een isolatieplan Lemele wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Lemele voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Lemele. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een prettig wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen