Isolatie Stegeren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Stegeren? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hieronder lees je handige informatie over isolatie Stegeren. We bespreken topics als triple glas en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-stegeren-7737

 • Lagere energierekening
 • Een gezond klimaat in huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder ongedierte
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7737
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl lees jij de interessantste onderdelen om jouw woning in Stegeren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Stegeren is goedkoop (vanaf € 960 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen fluctueren rond de €1950 en de besparing loopt op tot €210 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Stegeren kost +/- €5050. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Het rendement is al snel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. De winst is zo’n €850 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder zijn er nog meer rendabele vormen. Hierna behandelen we de interessantste opties.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Stegeren (juli 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Stegeren isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. Dat komt neer op €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina tref je de uiteindelijke kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Stegeren. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3400)
€575
(€6750)
€1100
(€9200)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€170
(€1750)
€375
(€3550)
Spouwmuur€250
(€1725)
€600
(€2650)
€925
(€3475)
HR++ glas€215
(€2525)
€290
(€3025)
€420
(€4575)
isolatie stegeren 7737

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over de isolatiespecialist in Stegeren?

Waarom mijn woning in Stegeren isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Eneco en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Mede zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3075 en dat bespaart tot €220 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op die manier analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Te koop bij populaire bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei, Formido. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ommen

Door te profiteren van een subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 15 procent van de offerte mag je terugvragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Stegeren een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ommen.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ommen
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Stegeren. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Stegeren wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Stegeren voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Stegeren. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een lekker warm huis en structureel lagere energielasten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen