Isolatie Beerzerveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Beerzerveld? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een aantal stappen als bijv. isolatie van muren of isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website lees je nuttige informatie over isolatie Beerzerveld. Je kunt denken aan thema’s als het dak isoleren en EPS isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-beerzerveld-7685

 • Elke maand besparen op energie
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7685
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn standaard solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand achterhaal jij de meest interessante methodes om een woning in Beerzerveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Beerzerveld is goed te betalen (al vanaf € 910 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen fluctueren rond de €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €225, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Beerzerveld kost zo’n €4450. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. De potentiële besparing ligt op €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Het rendement is ongeveer €930 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook zijn er nog een aantal rendabele opties. In de volgende paragraaf vermelden we de meest interessante vormen.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Beerzerveld (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en ook een milieuvriendelijke wereld? Woning Beerzerveld isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2375 m3. Dat komt neer op €1350 op jaarbasis. Op deze website tref je de verwachte kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Beerzerveld. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3750)
€805
(€5900)
€1000
(€9650)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€175
(€1850)
€310
(€2900)
Spouwmuur€205
(€1300)
€480
(€2000)
€885
(€3575)
HR++ glas€190
(€2300)
€340
(€4275)
€400
(€5050)
isolatie beerzerveld 7685

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Beerzerveld?

Waarom mijn woning in Beerzerveld isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Vandebron, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3500 en geeft een besparing van €295 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Hierdoor zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide werkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. In de box hieronder lees je praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Karwei, Formido, Gamma, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ommen

Door een subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 15% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Beerzerveld een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.ommen.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ommen
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Beerzerveld. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij ons stappenplan kom je met een isolatieplan Beerzerveld wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Beerzerveld voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Beerzerveld. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een aangenaam wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen