Isolatie Giethmen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Giethmen? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. enkele acties zoals isolatie van binnenmuren en tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je bruikbare informatie over isolatie Giethmen. Je leest uitvoerig over zaken als isolerende deuren en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-giethmen-8147

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een gezond klimaat in huis
 • Een duurzame oplossing
 • Voor elk budget
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode8147
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna achterhaal jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Giethmen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Giethmen kan zeer goedkoop (plusminus € 770 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per 12 maanden (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten liggen rond €1875 en de potentiële besparing ligt op €245 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Giethmen kost ongeveer €5200. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11400. Je profiteert van pakweg €940 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we verschillende interessante vormen. In het volgende overzicht praten we over de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Giethmen (maart 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of een energiebewuste gemeenschap? Woning Giethmen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2825 m3. Dat is dus al gauw €1375 op jaarbasis. Hierna bekijk je de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Giethmen. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per optie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3250)
€605
(€6800)
€1030
(€9900)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€195
(€1900)
€325
(€3300)
Spouwmuur€265
(€1025)
€700
(€2750)
€780
(€3650)
HR++ glas€215
(€2700)
€295
(€3675)
€445
(€5000)
isolatie giethmen 8147

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Giethmen?

Waarom mijn woning in Giethmen isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Delta en NLE, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3400 en besparen tot €325 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Onderstaand vind je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Formido, Hornbach, Karwei, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ommen

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Giethmen een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ommen.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Ommen
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Giethmen. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Giethmen wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verouderde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Giethmen voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Giethmen. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen