Isolatie Marknesse

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Marknesse? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van schuine dak of radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hierna lees je belangrijke informatie over isolatie Marknesse. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de schuur isoleren en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-marknesse-8316

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8316
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje bekijk je de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Marknesse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Marknesse is goedkoop (vanaf zo’n € 730 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €185 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven fluctueren rond de €1650 en de winst ligt rond de €260 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Marknesse kost zo’n €5350. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. De besparing loopt op tot €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12500. De winst is grofweg €820 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog een aantal interessante mogelijkheden. Hierna beschrijven we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Marknesse (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een duurzame toekomst? Woning Marknesse isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2850 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €925 p/jaar. Op deze website kijken we naar de uiteindelijke kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Marknesse. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4100)
€735
(€7150)
€1100
(€9550)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€200
(€2350)
€360
(€3250)
Spouwmuur€335
(€1025)
€570
(€2075)
€885
(€3150)
HR++ glas€245
(€2625)
€310
(€3875)
€395
(€5250)
isolatie marknesse 8316

Plaatsen in de buurt:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Vragen voor een isolatiespecialist in Marknesse?

Waarom mijn woning in Marknesse isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Essent of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3950, dat betekent een winst van 260, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Daardoor ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je nuttige informatie over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Hornbach, Hubo, Formido, Karwei, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordoostpolder

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 20% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Marknesse een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.noordoostpolder.nl voor opties in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Noordoostpolder
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Marknesse. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Marknesse wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Marknesse voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Marknesse. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties hebben als resultaat een prettige leefomgeving en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen