Isolatie Ens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ens? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur of radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je handige informatie over isolatie Ens. Je kunt denken aan vraagstukken over bodemisolatie en ventilatieroosters. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-ens-8307

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8307
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna tref jij de meest interessante acties om jouw woning in Ens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ens is aantrekkelijk (ongeveer € 750 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €270 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn zo’n €1925 en de besparing loopt op tot €275 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, dekens, steenwol, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ens kost ongeveer €4600. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Dit levert op plusminus €800, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook kennen we verscheidene vaak toegepaste werkzaamheden. Hieronder behandelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ens (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiebewuste maatschappij? Woning Ens isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina check je de uiteindelijke kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Ens. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3900)
€775
(€5750)
€1150
(€9250)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€275
(€2500)
€400
(€3300)
Spouwmuur€195
(€925)
€690
(€2025)
€940
(€3275)
HR++ glas€225
(€2975)
€285
(€4275)
€380
(€5250)
isolatie ens 8307

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Ens?

Waarom mijn woning in Ens isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij zoals Delta of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3450, dat betekent een winst van 250 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze website vind je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Formido, Hubo, Multimate, Karwei. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordoostpolder

Door subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet een kwart van de onkosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Ens een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.noordoostpolder.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordoostpolder
Het is evident: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Ens. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Ens wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ens voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Ens. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden sowieso een prettig binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen