Isolatie Luttelgeest

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Luttelgeest? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een investering als je dak isoleren of radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna komen we met belangrijke informatie over isolatie Luttelgeest. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de schuur en steenwol Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-luttelgeest-8316

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder problemen met vocht
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Weinig geluid in de woning
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8316
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand tref je de interessantste methodes om je woning in Luttelgeest te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Luttelgeest is goed te betalen beginnend bij € 830 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn zo’n €1650 en het bespaart circa €205 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Luttelgeest kost gemiddeld €4500. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1030. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. De winst is ongeveer €920, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zijn er verscheidene interessante vormen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Luttelgeest (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een duurzame maatschappij? Woning Luttelgeest isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder calculeren we de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Luttelgeest. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3500)
€645
(€5350)
€1000
(€9400)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€230
(€2200)
€385
(€3500)
Spouwmuur€310
(€1400)
€700
(€2500)
€875
(€3350)
HR++ glas€210
(€2975)
€295
(€3125)
€360
(€5075)
isolatie luttelgeest 8316

Plaatsen in de buurt:

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Meer weten over de isolatiespecialist in Luttelgeest?

Waarom mijn woning in Luttelgeest isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf als Eneco en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Tevens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3400, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hieronder check je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Praxis, Formido, Hornbach, Karwei, Gamma, Multimate. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordoostpolder

Door te profiteren van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 25% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Luttelgeest een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.noordoostpolder.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Noordoostpolder
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Luttelgeest. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Met behulp van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Luttelgeest wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Luttelgeest voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Luttelgeest. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen