Isolatie Nagele

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Nagele? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand lees je diverse informatie over isolatie Nagele. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals HR++ glas en XPS Isolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-nagele-8308

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Weinig last meer van vocht
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8308
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop achterhaal jij de meest populaire methodes om jullie woning in Nagele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nagele is aantrekkelijk (plusminus € 810 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €195 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Nagele kost +/- €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Daarmee bespaar je grofweg €900, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens onderscheiden we meerdere rendabele alternatieven. Hierna beoordelen we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Nagele (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Nagele isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2475 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 op jaarbasis. Op deze pagina check je de hoogte van de investering zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Nagele. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3700)
€735
(€7050)
€1250
(€8500)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€260
(€2400)
€365
(€3300)
Spouwmuur€245
(€1175)
€660
(€2475)
€880
(€3375)
HR++ glas€200
(€2225)
€260
(€4150)
€430
(€4425)
isolatie nagele 8308

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over de isolatiespecialist in Nagele?

Waarom mijn woning in Nagele isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3875, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €345 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze pagina komen we met een samenvatting van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Karwei, Praxis, Formido, Multimate. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordoostpolder

Door te profiteren van een subsidie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 25 procent van de tarieven mag je terugvorderen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Nagele een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.noordoostpolder.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordoostpolder
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Nagele. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? D.m.v. tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nagele wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Nagele voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Nagele. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een aangename leefomgeving en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen