Isolatie Rutten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Rutten? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via haalbare maatregelen als de spouwmuur isoleren of deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je uiteenlopende informatie over isolatie Rutten. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals triple glas en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-rutten-8313

 • Minder energiekosten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Buitengeluid absorberen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8313
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze website check jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in Rutten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Rutten is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 900 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €240 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Rutten kost gemiddeld €5150. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. De besparing loopt op tot €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11200. Het rendement is zo’n €800 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er nog meer vaak toegepaste uitvoeringen. In het volgende overzicht benoemen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Rutten (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijk een CO-2 reducerende samenleving? Woning Rutten isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 (jaarlijks). Onderstaand check je de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Rutten. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3200)
€645
(€7150)
€1190
(€9800)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€200
(€2200)
€355
(€3350)
Spouwmuur€200
(€1750)
€470
(€2750)
€865
(€3575)
HR++ glas€195
(€2425)
€290
(€4075)
€430
(€4550)
isolatie rutten 8313

Omliggende plaatsen:

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Rutten?

Waarom mijn woning in Rutten isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent of Oxxio, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3000, dat betekent een winst van 315 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hierna komen we met meer info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Formido, Hornbach, Gamma, Multimate. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordoostpolder

Door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 20% van de offerte kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Rutten een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.noordoostpolder.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordoostpolder
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Rutten. Ook interessant is de GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Rutten wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Rutten voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Rutten. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een prettig leefklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen