Isolatie Emmeloord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Emmeloord? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie en tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand lees je uiteenlopende informatie over isolatie Emmeloord. We bespreken onderwerpen als tussenwanden isoleren en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-emmeloord-8301

 • Lagere maandlasten
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Minder vervuiling
 • Tevens geluidsisolatie
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8301
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand bekijk je de meest interessante methodes om jullie woning in Emmeloord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Emmeloord is aantrekkelijk (plusminus € 840 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn ongeveer €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €255 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, steenwol, folie, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Emmeloord kost plusminus €5800. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12600. Het voordeel is grofweg €840 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we nog enkele vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna bespreken we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Emmeloord (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en een bewuste samenleving? Woning Emmeloord isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2325 m3. Dat is dus al gauw €1425 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl tref je de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Emmeloord. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4050)
€785
(€6150)
€1250
(€9650)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€225
(€2550)
€365
(€2700)
Spouwmuur€370
(€1375)
€710
(€2075)
€780
(€3225)
HR++ glas€210
(€2125)
€285
(€4125)
€425
(€5375)
isolatie emmeloord 8301

Populaire Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Meer weten over de isolatiespecialist in Emmeloord?

Waarom mijn woning in Emmeloord isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Delta of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3975 en dat levert gemiddeld op €350 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hierna tref je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Formido, Praxis, Karwei, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordoostpolder

Dankzij een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 15 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Emmeloord een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.noordoostpolder.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordoostpolder
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Emmeloord. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Emmeloord wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Emmeloord voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Emmeloord. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een prettig leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen